• Посилання скопійовано

Незабаром затвердять перелік транспорту для переміщення пального та спирту

ДПС оприлюднила проєкт наказу Мінфіну про затвердження Порядку створення та ведення Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий

Незабаром затвердять перелік транспорту для переміщення пального та спирту

Державна податкова служба України відповідно до ст. 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляє про оприлюднення проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку створення та ведення Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий, та внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 08 травня 2019 року №188» (далі – проект наказу).

Проект наказу розроблено з метою приведення нормативно-правових актів до змін, що передбачені законами України від 23.11.2018 р. №2628 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» та від 18.12.2019 р. №391 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування акцизного податку».

Проектом наказу передбачено затвердити:

1. Порядок створення та ведення Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий. Включення яких до Переліку здійснюватиметься  автоматично на підставі:

  • даних акцизних накладних, зареєстрованих у Єдиному реєстрі акцизних накладних, коли транспортний засіб реєструється як акцизний склад пересувний у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового у порядку, встановленому відповідно до ст. 232 ПКУ;
  • заявок на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними, із зазначенням періоду переміщення такого пального або спирту етилового відповідно до ст. 230 ПКУ;
  • митних декларацій при переміщенні пального або спирту етилового митною територією України прохідним транзитом або внутрішнім транзитом, визначеними ст. 91 МКУ.

2. Викласти в новій редакції позицію «Власник, що переміщує пальне або спирт етиловий» форми заявки та Порядку її заповнення, затверджених наказом №188, щодо зазначення постійних представництв юридичних осіб.

Із проектом наказу можна ознайомитися також на офіційній сторінці Міністерства фінансів України в мережі Інтернет за адресою: https://mof.gov.ua у рубриці «Законодавство» підрозділі «Проекти регуляторних актів для обговорення».

Зауваження та пропозиції до проекту наказу надавати протягом 30 робочих днів з дня оприлюднення на офіційній сторінці Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за адресами:

  • 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2, Міністерство фінансів України, e-mail: pavlyuksg@minfin.gov.ua.
  • Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053; e-mail: s.portman481@tax.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»