• Посилання скопійовано

ДПС виявляє порушників-платників акцизу з пального завдяки автоматичному контролю при реєстрації АН

Завдяки автоматичному контролю при реєстрації акцизних накладних за три тижні вересня нові ліцензії отримали понад 750 суб’єктів господарювання

ДПС виявляє порушників-платників акцизу з пального завдяки  автоматичному контролю при реєстрації АН

ДПСУ на своєму телеграм-каналі розповідає наступне.

Для здійснення автоматичного контролю за наявністю зареєстрованих в Єдиному реєстрі витратомірів та рівнемірів-лічильників та наявністю ліцензій з 8 вересня 2021 року посилено контроль при реєстрації в ЄРАН акцизної накладної. Так, встановлено перевірку на:

  • наявність права на здійснення діяльності з пальним на підставі відповідної ліцензії у осіб (продавців та покупців);
  • наявність достатнього об’єму зареєстрованих резервуарів – під час отримання пального на акцизний склад, на який відвантажується пальне;
  • наявність встановленого витратоміра-лічильника на акцизному складі, з якого реалізується пальне та на який відвантажується пальне;
  • відповідність загальної ємності акцизного складу пересувного до обсягів пального, які відвантажуються на такий пересувний акцизний склад.

За результатами аналізу впливу встановлення автоматичних запобіжників реєстрації акцизних накладних виявлено низку факторів, що можуть свідчити про їх позитивний вплив на легалізацію схем проходження пального.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»