• Посилання скопійовано

ДПС планує оновити форми довідок для цільового використання спирта

ДПС оприлюднила на своєму сайті проєкт наказу Мінфіну про затвердження форми Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції та форми Довідки про цільове використання спирту етилового

ДПС планує оновити форми довідок для цільового використання спирта

Державна податкова служба України повідомляє, що на офіційному порталі ДПС у рубриці: Головна / Діяльність / Регуляторна політика / Проєкти регуляторних актів розміщено проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції та форми Довідки про цільове використання спирту етилового» (додається) (далі – проєкт наказу).

Проєкт наказу розроблено з метою приведення форм вказаних довідок у відповідність з чинними нормами Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, авальованих банком (податкових розписок), що видаються до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого, спирту етилового денатурованого (технічного) та біоетанолу, які використовуються суб’єктами господарювання для виробництва окремих видів продукції, затвердженим постановою КМУ від 27.12.2010 р. №1257 (із змінами, далі – Порядок №1257).

Постановою КМУ від 19.06.2019 р. №545 «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру суб’єктів господарювання, які отримали ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, та місць виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним і внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до пунктів 10 та 11 Порядку №1257, згідно з якими Мінфіном затверджуються форми Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції та форми Довідки про цільове використання спирту етилового.

Наразі вказані форми довідок затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 19.04.2011 р. №224 «Про затвердження форм Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції, Довідки про цільове використання спирту етилового та Журналу обліку погашення податкових векселів», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 11 травня 2011 року за  №567/19305 (далі – наказ №224).

Проєктом наказу пропонується:

затвердити: форму Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції; форму Довідки про цільове використання спирту етилового.

визнати таким, що втратив чинність, наказ №224.

Розробником проєкту наказу є Державна податкова служба України.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника: 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент контролю за підакцизними товарами, е-mail: oleksiy.zaverukha@tax.gov.ua.

Додаткові матеріали

  • Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції та форми Довідки про цільове використання спирту етилового» (Завантажити)
  • ДОВІДКА про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції (Завантажити)
  • ДОВІДКА про цільове використання спирту етилового (Завантажити)
  • ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції та форми Довідки про цільове використання спирту етилового» (Завантажити)
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції та форми Довідки про цільове використання спирту етилового» (Завантажити)
  • ВИТРАТИ на одного суб’єкта господарювання великого і середнього підприємництва, які виникають внаслідок дії регуляторного акта (Альтернатива 1) (Завантажити)
  • ВИТРАТИ на одного суб’єкта господарювання великого і середнього підприємництва, які виникають внаслідок дії регуляторного акта (Альтернатива 2) (Завантажити)
  • ТЕСТ малого підприємництва (М-Тест) до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції та форми Довідки про цільове використання спирту етилового» (Завантажити)

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»