• Посилання скопійовано

Якщо акцизних марок для імпорту тютюну не вистачить – їх можна буде надрукувати

Законодавці дозволили: якщо офіційних акцизних марок не вистачить, імпортери зможуть замовити їх друк самостійно. Такий тимчасовий захід дозволить не зупиняти імпорт тютюнових виробів

Якщо акцизних марок для імпорту тютюну не вистачить – їх можна буде надрукувати

Завдяки Закону №2120 у підрозділі 10 розділу ХХ ПКУ прописано дії платника акцизного податку, який імпортує тютюнові вироби.

Так, з 17 березня у разі наявності інформації на офіційному вебпорталі ДПСУ про відсутність можливості забезпечити продаж марок акцизного податку, імпортерам тютюнових виробів дозволяється ввезення на митну територію України тютюнових виробів за новими правилами. 

Такі тютюнові вироби можуть бути маркованих марками акцизного податку, які не є документами суворого обліку, та надрукованими за межами митної території України на замовлення виробників або імпортерів тютюнових виробів. 

Акцизний податок з тютюнових виробів, маркованих такими марками, сплачується платниками податку до подання митної декларації.

При цьому разом з митною декларацією платник податку подає до митного органу:

  • платіжний документ, що підтверджує сплату акцизного податку до відповідного бюджету в повному обсязі. ДМС інформації щодо підтвердження сплачених сум акцизного податку з відповідними реквізитами платіжного документа;
  • інформацію про марки акцизного податку із зазначенням серій та номерів марок акцизного податку, якими марковані тютюнові вироби, що ввозяться на митну територію України.

Увага! Марки акцизного податку, надруковані за межами митної території України, повинні мати розміри, кольорову гаму та реквізити, які передбачені Положенням про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, затвердженим КМУ на виконання п. 226.3 ПКУ.

Обіг маркованих відповідно до цього пункту тютюнових виробів здійснюється до їх повної реалізації кінцевому споживачу, але не пізніше ніж через три місяці (!) після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»