• Посилання скопійовано

Увага! Змінено коди бюджетної класифікації для сплати роздрібного акцизу

Змінено коди бюджетної класифікації для перерахування 5 відсотків акцизного податку з роздрібного продажу

Увага! Змінено коди бюджетної класифікації для сплати роздрібного акцизу

В Головному  управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що наказом Державної казначейської служби України від 16.05.2022 р. №144 «Про затвердження Змін до Довідника відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету» змінено коди бюджетної класифікації для перерахування 5 відсотків акцизного податку з роздрібного продажу. Зокрема:

14040200 – суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, а саме лікеро-горілчаної продукції, виноробної продукції, пива, а також тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, вироблених до 01 квітня 2022 року, у тому числі іноземними виробниками, та не реалізованих до 01 квітня 2022 року кінцевим споживачам (крім тих, що оподатковуються згідно з пп. 213.1.14 ПКУ;

14040100 (на рахунки, відкриті Державною казначейською службою України для даного виду платежу) – виробниками або імпортерами, у тому числі в роздрібній торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, що оподатковується згідно з пп. 213.1.14 ПКУ.

 

Від редакції: За розʼясненням ДПС, при визначенні бази оподаткування при розрахунку податкового зобов’язання зі сплати 5% акцизного податку:

  • виробники та імпортери враховують вартість реалізованих тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, які вироблені з 01 квітня 2022 року, та рідин, що використовуються в електронних сигаретах – вироблені з 01 січня 2022 року;
  • СГ роздрібної торгівлі враховують лише вартість реалізованих тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, які вироблені до 01 квітня 2022 року;

***

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»