• Посилання скопійовано

Після закінчення терміну дії ліцензії, виданої на 5 років, слід отримати нову ліцензію

Законом №481 не передбачено продовження ліцензії на виробництво алкогольних напоїв або тютюнових виробів на безстроковий період після закінчення терміну її дії, якщо така ліцензія видавалась терміном на 5 років

Після закінчення терміну дії ліцензії, виданої на 5 років, слід отримати нову ліцензію

ДПС у Київській області нагадує, що порядок видачі та анулювання ліцензій, зокрема, на виробництво алкогольних напоїв або тютюнових виробів визначено Законом України від 19.12.1995 року №481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481).

Статтею 4 Закону №481 передбачено, що  ліцензії видаються безстроково, а плата за них справляється щорічно.

При цьому, Законом №481 не передбачено продовження ліцензії на виробництво алкогольних напоїв або тютюнових виробів на безстроковий період, після закінчення терміну її дії, якщо така ліцензія видавалась терміном на 5 років, тобто, до внесення змін у Закон № 481.

Таким чином, СГ після закінчення терміну дії ліцензії, виданої на 5 років, повинен отримати нову ліцензію.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»