• Посилання скопійовано

Уряд планує скасувати нульову ставку акцизу на пальне: зареєстровано законопроєкт

Законопроєктом №7668 пропонується встановити на час воєнного, надзвичайного стану ставки акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан в розмірі 100,00 євро за 1000 літрів

Уряд планує скасувати нульову ставку акцизу на пальне: зареєстровано законопроєкт

Нагадаємо, що Законом №2120-IX на час воєнного, надзвичайного стану було встановлено ставку акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та скраплений газ у розмірі 0,00 євро за 1000 літрів. 

Проте сьогодні, 14 серпня, Д. Шмигаль зареєстрував у ВРУ законопроєкт №7668 "Про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку". Ініціатором від Уряду є Мінінфраструктури.

Ним пропонується встановити на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, ставки акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан в розмірі 100,00 євро за 1000 літрів.

Зауважимо, що ПДВ поки залишається без змін - 7% (як і зараз).

Як зазначено у пояснювальній записці, причина такої ініціативи - "суттєвий дефіцит коштів для виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування, а для фінансування дорожніх робіт практично зовсім відсутні кошти, що не дає можливості забезпечити утримання мережі автомобільних доріг загального користування державного значення в належному технічному стані, а також проведення аварійно-відновних робіт на ділянках доріг та штучних спорудах, що зазнали руйнувань та пошкоджень внаслідок збройної агресії російської федерації".

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»