• Посилання скопійовано

З 30 вересня повертаються акцизи на пальне: опубліковано закон

28 вересня Зеленський підписав ВРУ Закон №2618 про повернення акцизів на пальне (законопроєкт №7668-д). Проте ПДВ для всього так й залишається на рівні 7%. 29 вересня Закон було опубліковано в "Голосі України". Тож з 30 вересня почнуть діяти нові ставки акцизу

З 30 вересня повертаються акцизи на пальне: опубліковано закон

28 вересня В. Зеленський підписав Закон №2618 "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану" (раніше законопроєкт №7668-д).

Згідно з ним повертаються акцизи у розмірі:

  • бензин 100€/ 1000 літрів
  • дизель 100€/ 1000 літрів
  • біопаливо 100€/ 1000 літрів 
  • газ 52 €/ 1000 літрів

ПДВ для всього залишається на рівні 7%. 

Також зроблена пільга для палива на потреби Міноборони. Для військових акциз буде 0€/ 1000 літрів. Ця пільга буде діяти виключно для Міноборони на період воєнного та надзвичайного стану. 

Закон набере чинність з дня наступного після опублікування. Його опубліковано в "Голосі України" 29 вересня. Тож його норми почнуть діяти з 30 вересня.

Детальний аналіз закону ми наведемо в окремій аналітиці, а з його текстом можна ознайомитися за посиланням.

***

Читайте також: Акциз на пальне повертається! Але дизель для Міноборони – без акцизу

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»