• Посилання скопійовано

З 1 січня діють нові розміри специфічних ставок акцизу

Ставка збільшується до 10000 гривень за 1 літр (раніше було 3000 гривень за 1 літр). Норма діє протягом воєнного та/або надзвичайного стану

З 1 січня діють нові розміри специфічних ставок акцизу

ДПС у Львівській області розповідає, що з 1 січня 2023 року змінені розміри деяких ставок податків та порядок нарахування деяких податкових зобов’язань.

Зокрема, на 20% збільшуються специфічні ставки акцизного податку та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів (п. 17 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Передбачено поступове підвищення ставок з 2021 до 2025 року (кожний рік на 20 відсотків).

Такі зміни спрямовані до наближення ставок, встановлених законодавством України, до ставок, визначених у положеннях Директиви ЄС 2011/64/ЄС від 21 червня 2011 року щодо структури та ставок акцизів на тютюнові вироби та підвищують ціну на підакцизну продукцію.

Збільшуються ставки акцизного податку на рідини, що використовуються в електронних сигаретах (Закон України 15.03.2022 р. №2139 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження диференційованої рентної плати за видобування газу природного»).

Ставка збільшується до 10000 гривень за 1 літр (зараз діє 3000 гривень за 1 літр). Норма діє протягом воєнного та/або надзвичайного стану.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»