• Посилання скопійовано

Тимчасові коефіцієнти рентабельності гірничодобувних підприємств

ДФС радить гірничодобувним підприємствам у 2017 році застосовувати тимчасовий коефіцієнт рентабельності, наведений у листі ДКЗ від 23.02.2016 р. № 151/02

Тимчасові коефіцієнти рентабельності гірничодобувних підприємств

ДФСУ листом від 03.04.2017 р. №8129/7/99-99-12-03-04-17  інформує платників рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, що листом від 23.02.2016 р. № 151/02  Державна комісія України по запасах корисних копалин при Державній службі геології та надр України (далі - ДКЗ) надала рекомендації щодо застосування тимчасового коефіцієнта рентабельності для гірничодобувних підприємств, який застосовується для обчислення податкових зобов’язань з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин у 2017 році.

Зокрема, до проведення державної експертизи матеріалів геолого-економічної оцінки запасів корисних копалин рекомендовано встановити такі тимчасові коефіцієнти рентабельності :

- для нафтогазодобувних підприємств – 0,87;

- для всіх інших гірничодобувних підприємств – 0,22.

Нагадаємо, що тимчасовий коефіцієнт рентабельності застосовується для обчислення ПЗ з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин за розрахунковою вартістю одиниці видобутої корисної копалини. Його застосовують на ділянках надр, де провадиться господарська діяльність з видобування корисних копалин, але геолого-економічна оцінка запасів корисних копалин з належним визначенням цього коефіцієнта ще не виконана.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»