• Посилання скопійовано

За які авто у 2021 році слід сплачувати податок власникам-фізособам?

У 2020 році оподаткуванню підлягали легкові автівки, середньоринкова вартість яких становила понад 1 771 125 грн

За які авто у 2021 році слід сплачувати податок власникам-фізособам?

ДПС у Вінницькій області інформує платників податків, що в зв’язку із зміною з 01 січня 2021 року розміру мінімальної заробітної плати, змінилася розрахункова величина для визначення об’єкту оподаткування транспортним податком. Відповідно до норм Податкового кодексу України, об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. У 2020 році розмір мінімальної заробітної плати станом на 1 січня становив 4723 грн. Тож  в 2020 році оподаткуванню підлягали легкові автівки, середньоринкова вартість яких становила понад 1 771 125 грн. Станом на 1 січня 2021 року розмір мінімальної заробітної плати зріс до 6000 грн, тому об’єктом оподаткування є легкові автомобілі середньоринкова вартість яких становить понад 2 250 000 грн. Ставка податку не змінилась і становить у розрахунку на календарний рік 25 000 грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»