• Посилання скопійовано

З 9 липня діє Закон щодо скасування військового збору для захисників України на час війни

Тимчасово, на період дії воєнного стану, не оподатковуватимуться ВЗ доходи військовослужбовців та працівників ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Держприкордонслужби, інших військових формувань на період їх безпосередньої участі у війні. 9 липня Закон почав діяти

З 9 липня діє Закон щодо скасування військового збору для захисників України на час війни

19 червня 2022 року ВРУ прийняла Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в бойових діях в умовах воєнного стану" (законопроєкт №7432).

7 липня Зеленський підписав Закон. Про це свідчить інформація з картки законопроєкту №7432. Остаточний текст Закону вже оприлюднений та опублікований в Голосі України 9 липня.  

Наголосимо, що цей Закон не поширюється на оподаткування середнього заробітку мобілізованих.  

За законопроєктом тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців та працівників:

  • Збройних Сил України,
  • Національної гвардії України,
  • працівників правоохоронних органів,
  • Служби безпеки України,
  • Служби зовнішньої розвідки України,
  • Державної прикордонної служби України,
  • осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України,
  • інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресій Російської Федерації.

Закон набере чинності з дня його опублікування.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»