• Посилання скопійовано

Кабмін пропонує обкласти податком надходження з депозитів

Яценюк пропонує обкладати податком доходи з депозитів понад 50 тис. гривень

Кабмін пропонує обкласти податком надходження з депозитів

Уряд пропонує обкласти податком відсоткові надходження з вкладів та дивіденди. Про це відкриваючи засідання уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, в уряді підготували ряд "непопулярних", але необхідних податкових ініціатив. Яценюк виділив ініціативу з оподаткування надходжень з депозитних рахунків.

"Особисто з тих доходів, які є у мене (минулого року) процентні доходи від розміщення депозитів склали 614 тисяч гривень. Я не заплатив ні однієї гривні податку в держаний бюджет. Я вважаю це неправильним", - зазначив він.

Голова уряду запропонував застосовувати цей податок лише до "багатих" заради встановлення "соціальної справедливості".

"90% українців мають депозити до 50 тисяч гривень. Доходи по таким депозитам не повинні оподатковуватися. А 10% багатих мають ділитися з країною і суспільством", - підкреслив Яценюк.

На зростання економіки цього року в уряді не сподіваються.

"Я сподіваюся, що стабілізаційний період буде тривати цього року, а зростання (…) буде наступного року", - сказав Яценюк.

Голова Мінфіну Олександр Шлапак повідомив про просування переговорів з МВФ, зазначивши, що вони знаходяться "на етапі вироблення економічної та фінансової політики".

На початку засідання члени уряду вшанували загиблого в Криму українського військовослужбовця. Більше питання анексії Криму на відкритті засідання на піднімалося.

Джерело: Українська правда

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»