• Посилання скопійовано

Для самотньої мами – 150-відсоткова податкова соціальна пільга

У 2017 році вона становитиме 1200,0 грн у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років

Для самотньої мами – 150-відсоткова податкова соціальна пільга

ДФС у Тернопільській області нагадує, що порядок надання податкових соціальних пільг встановлений ст. 169 ПКУ.

Відповідно до пп. 169.1.1 ПКУ будь-який платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 50% розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року.

Згідно з пп. 169.1.3 ПКУ платник податку, який є одинокою матір’ю (батьком), вдовою (вдівцем) або опікуном, піклувальником, має право на податкову соціальну пільгу у розмірі 150% суми пільги, яка визначена пп. 169.1.1 ПКУ.

 

Тобто у 2017 році – це 1200,0 грн у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років (для порівняння у 2015 році – це було 913,5 грн, у 2016 році – 1033,5 грн) 

 

Якщо платник податку має право на застосування ПСП з двох і більше підстав, застосовується одна податкова соціальна пільга з підстави, що передбачає її найбільший розмір, за умови дотримання процедур, визначених пп. 169.4.1 ПКУ.

Платник податку, який має право на застосування податкової соціальної пільги більшої, ніж передбачена пп. 169.1.1 ПКУ, зазначає про таке право у заяві про застосування пільги, до якої додає відповідні підтверджуючі документи.

Отже, самотня мати має право на застосування ПСП у розмірі 150% суми пільги, яка визначена пп. 169.1.1 ПКУ у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років, за умови дотримання процедур, зазначених пп. 169.4.1 ПКУ та наданням відповідних підтверджуючих документів.

Читайте також: ПДФО-2017: останні законодавчі зміни 

Розміри податкової соціальної пільги з ПДФО у 2017 році дивіться у довіднику>>

Про зміни в частині ПДФО також читайте в аналітичній статті (для передплатників)>>

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»