• Посилання скопійовано

Чи бути загальному декларуванню доходів і витрат?

Мінфін пропонує у 2019-2020 роках ввести загальне декларування фізичних осіб про доходи та витрати. Натомість Кабмін - проти

Чи бути загальному декларуванню доходів і витрат?

Міністерство фінансів пропонує у 2019-2020 роках ввести загальне декларування фізичних осіб про доходи та витрати. Така норма прописана в новому проекті бюджетної резолюції, презентованому і ухваленому на засіданні уряду у середу, 14 червня.

Крім того, проектом передбачено перехід до податкового контролю з використанням непрямих методів за відповідністю доходів і витрат громадян.

Також Мінфін пропонує до 2018 року запровадити єдиний рахунок для сплати податків і зборів, а також перейти до подання єдиної звітності з ЄСВ та ПДФО.

Пріоритетними напрямками діяльності Уряду на наступний рік є створення Служби фінансових розслідувань, імплементація в податкове законодавство плану дій BEPS і підвищення ефективності податкового адміністрування.

Також поступово уряд має намір наблизити ставки акцизного податку на тютюнові вироби до рівня, який передбачений директивою з Євросоюзом.

Натомість Кабінет Міністрів України не підтримує запуск системи загального декларування доходів у середньостроковій перспективі. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з журналістами у Запоріжжі, передає Урядовий портал.

«Ми не підтримуємо. Ця система введена не буде», - сказав глава уряду.

При цьому прем'єр не уточнив, чи буде взагалі введено загальне декларування,чи Уряд відкидає цю норму як таку.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»