• Посилання скопійовано

Профілактичні медогляди працівників: оподаткування

Податківці розглянули питання щодо оподаткування доходу, отриманого платником податку як додаткове благо у вигляді витрат роботодавця на обов’язковий профілактичний огляд працівників

Профілактичні медогляди працівників: оподаткування

Податківці в індивідуальній податковій консультації від 27.09.2017 р. №2056/6/99-99-13-02-03-15/ІПК зазначили, що відповідно до ст. 21 Закону №1645-III «Про захист населення від інфекційних хвороб», обов’язкові попередні (до прийняття на роботу) та періодичні профілактичні медичні огляди працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб, проводяться за рахунок роботодавців у порядку, встановленому законодавством.

Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, порядок проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок встановлено постановою КМУ від 23.05.2001 р. №559.

Не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку — працівника витрати роботодавця на обов’язковий попередній (до прийняття на роботу) профілактичний огляд такого платника згідно із Законом №1645 у разі дотримання вимог пп. 165.1.19 ПКУ.

Разом з цим, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий таким платником як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 ПКУ) у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів, індивідуально призначеної для такого платника податку, крім сум, зазначених у пп. 165.1.53 ПКУ (пп. «е» пп. 164.2.17 ПКУ).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»