• Посилання скопійовано

ДФС щодо перерахунку суми військового збору та повернення надміру сплаченого

Податківці роз'яснили щодо проведення перерахунку та врахування в рахунок сплати наступних платежів сум надміру сплачених податкових зобов'язань

ДФС щодо перерахунку суми військового збору та повернення надміру сплаченого

ДФСУ у листі від 07.12.2017 р. №2880/5/99-99-13-01-01-16/ІПК нагадує, що згідно з пп. 169.4.3  ПКУ роботодавець та/або податковий агент має право здійснювати перерахунок сум нарахованих доходів, утриманого податку за будь-який період та у будь-яких випадках для визначення правильності оподаткування, незалежно від того, чи має платник податку право на застосування податкової соцпільги.

Результати проведеного перерахунку сум доходів, нарахованих (виплачених) платнику податку податковий агент відображає в податковому розрахунку за ф. №1ДФ в тому кварталі, у якому проведено такий перерахунок.

При цьому в графі «Загальна сума утриманого податку, збору» розділу II звіту за ф. №1ДФ відображається сума військового збору з врахуванням результатів проведеного перерахунку.

З огляду на це, податківці зазначають, що податковий агент має право повернути або врахувати в рахунок сплати наступних платежів тільки ту суму надміру сплаченого військового збору, який був перерахований до бюджету понад суму грошових зобов’язань, граничний строк сплати якої настав на таку дату.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»