• Посилання скопійовано

Статистика від ДФСУ: громадяни задекларували 12,3 млрд грн доходу, отриманого у минулому році

За статистичними даними, наведеними податківцями на їхньому офіційному сайті, громадяни задекларували 12,3 млрд грн доходу, отриманого у минулому році

Статистика від ДФСУ: громадяни задекларували 12,3 млрд грн доходу, отриманого у минулому році

За оперативними даними станом на 21.03.2018 р. громадянами подано більше ніж 130 тис. податкових декларацій про майновий стан і доходи, що на 2% перевищує аналогічний період минулого року, - повідомляє ДФС на офіційному сайті.

Загальна сума задекларованого доходу становить  12,3 млрд грн. Це на 1,8 млрд грн, або на 13% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Більшість громадян декларували отриманий дохід у вигляді зарплати, загальна сума якого сягнула майже 4,1 млрд грн. Доходи від успадкованого або отриманого у подарунок майна склали 2,1 млрд грн, від продажу рухомого або нерухомого майна – 1,1 млрд грн, при отриманні інших доходів – 2,1 млрд грн та при отриманні іноземних доходів – 400,6 млн грн.

Задекларовано до сплати 324,2 млн грн, що на 29,9 млн грн, або на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сума військового збору, задекларована платниками податків самостійно до сплати, становить – 50,2 млн грн.

Найбільші суми податкових зобов’язань, визначених за даними декларацій самостійно до сплати в сумі, що перевищує 8 млн грн, задекларовано двома громадянами, мешканцями Харківської області.

Доходи в сумі понад 1 млн грн задекларовано 1061 громадянами, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість таких громадян зросла більше ніж на 50%. Найбільша кількість громадян, які задекларували понадмільйонні  доходи, обліковується у м. Києві – 409 осіб, або майже 40% від загальної кількості.

Кількість громадян, які задекларували право на податкову знижку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла майже на 30%  і становить 35 тис. осіб. Їм буде повернуто 72,1 млн грн, що 23,2 млн грн, або на 48% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»