• Посилання скопійовано

Потрібна довідка про доходи? Її можна отримати в ДФС в електронній формі

Фізособи мають право подавати електронні документи до ДФС, але тільки у разі наявності ЕЦП

Потрібна довідка про доходи? Її можна отримати в ДФС в електронній формі

ДФС у Донецькій області нагадує, що протягом 2018 року на Донеччині послугами Електронного кабінету скористалися більше 28 тисяч платників. Через Електронний кабінет платника спрямовано до територіальних органів Головного управління ДФС у Донецькій області майже 127 тисяч податкових документів, декларацій, звітів та запитів.

Більше 11 тисяч громадян у 2018 році отримали відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків завдяки електронному сервісу, не виходячи з домівки.

Також через Електронний кабінет платника до податкової служби Донеччини надійшло 257 звернень юридичних осіб та 272 звернення самозайнятих осіб і громадян.

Нагадуємо, що фізичні особи, які не є самозайнятими особами, автоматично вважаються суб`єктами електронного документообігу та мають право подавати електронні документи до фіскальної служби виключно з використанням електронного цифрового підпису.

Отримавши електронний цифровий підпис у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів, громадяни можуть подати декларації про майновий стан i доходи за підсумками звітного 2018 року. Для громадян, які зобов`язані та/або мають право подати таку декларацію, в Електронному кабінеті передбачено часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, та відомостей щодо об`єктів нерухомого (рухомого) майна.

Також через Електронний кабінет платника можна надіслати заяву на внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків та запит на отримання інформації щодо суми своїх доходів та їх джерел (http://cabinet.sfs.gov.ua/form).

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»