• Посилання скопійовано

З 2019 року не оподатковуються ПДФО всі стипендії

З 2019 року не включаються до оподатковуваного доходу фізичних осіб будь-які стипендії. Такі зміни були внесені Законом №2628 до Податкового кодексу

З 2019 року не оподатковуються ПДФО всі стипендії

ДФС у Харківській області повідомляє, що з 2019 року не включаються до оподатковуваного доходу фізичних осіб будь – які стипендії. Такі зміни були внесені Законом №2628 до ПКУ.

Відповідно до пп. 165.1.26 ПКУ сума стипендії (включаючи суму її індексації, нараховану відповідно до закону), яка виплачується учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад'юнкту, не підлягає оподаткуванню, але не вище ніж сума, визначена в абз. 1 пп. 169.4.1 ПКУ.

У 2019 році цей поріг становитиме 2690 грн. Якщо розмір стипендії  є більшим, то сума перевищення підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором – 1,5%.

Отже, у 2019 році всім навчальним закладам (а не лише бюджетним), які виплачують стипендії, слід враховувати зазначені зміни.

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»