• Посилання скопійовано

Оплачуєте за навчання працівника: коли виникне ПДФО у 2019 році?

Вартість навчання, що у 2019 році перевищує 12 519 грн, оподатковується ПДФО

Оплачуєте за навчання працівника: коли виникне ПДФО у 2019 році?

ДФС у Луганській області розповіла, що до загального оподатковуваного доходу платника не включається сума, сплачена будь-якою юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти, за підготовку чи перепідготовку платника податку, але не вище трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи (пп. 165.1.21 ПКУ).

Нагадаємо, що розмір мінімальної заробітної плати відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» станом на 1 січня 2019 року складає 4173 гривні.

Таким чином, не підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) сума за здобуття освіти, підготовку чи перепідготовку, сплачена вітчизняним закладам вищої та професійно-технічної освіти, яка не перевищує у 2019 році 12519 грн (4173 грн x 3) за кожний повний або неповний місяць навчання.

Така сума не оподатковується й військовим збором.

Вартість навчання, що перевищує зазначену величину, оподатковується ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5% на загальних підставах.

***

Читайте також: Працівник навчається за рахунок роботодавця: які наслідки з ПДФО у 2019 році?

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»