• Посилання скопійовано

ТОП-рейтинг від ДФС щодо декларування права на податкову знижку за 2018 рік

80% або майже 60 тис. осіб задекларували право на податкову знижку за витратами на освіту

ТОП-рейтинг від ДФС щодо декларування права на податкову знижку за 2018 рік

За результатами деклараційної кампанії-2019 понад 73 тис. громадян задекларували право на податкову знижку. Про це повідомив в.о. Голови ДФС Олександр Власов.

«Кожен громадянин, який офіційно отримує зарплату в Україні, може отримати податкову знижку. І це ще один великий плюс легального працевлаштування. Цього року порівняно з минулим кількість бажаючих отримати таку знижку збільшилась на 5%. Збільшилась і сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню громадянам. Наразі вона складає майже 170,2 млн грн. Це на 33,2 млн грн, або на 24% більше, ніж за аналогічний період попереднього року», – підкреслив Олександр Власов.

ТОП-рейтинг декларування права на податкову знижку:

  • 80%, або майже 60 тис осіб задекларували право на податкову знижку за витратами на освіту;
  • страхові платежі та пенсійні внески – 14%, або 10 тис осіб;
  • відсотки за іпотечним кредитуванням – 4%, або майже 3 тис осіб.

Нагадаємо, що до податкової знижки включаються, зокрема, такі витрати громадян:

  • суми коштів, сплачених на  користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти;
  • частина сплачених процентів за іпотечним житловим кредитом;
  • суми коштів або вартість майна, перерахованих як пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;
  • сплата страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків у рамках недержавного пенсійного забезпечення;
  • оплата державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини;
  • сума коштів, сплачених у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу на альтернативні види палива.

Для отримання податкової знижки потрібне документальне підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки. А це квитанції, фіскальні або товарні чеки, копії договорів, де обов'язково повинна бути відображена вартість товарів, робіт чи послуг і строк продажу.

У 2019 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2018 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»