• Посилання скопійовано

Надали фізособі безповоротну фіндопомогу: які податкові наслідки?

Отримана фізособою безповоротна фінансова допомога оподатковується ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%

Надали фізособі безповоротну фіндопомогу: які податкові наслідки?

ДФС у Одеській області нагадує, що відповідно до пп. «ґ» пп. 164.2.17 ПКУ, до складу загального місячного оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо у вигляді суми безповоротної фінансової допомоги.

При цьому пп. 168.1.1 ПКУ визначено, що податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок за ставкою, визначеною у ст. 167 ПКУ.

Отже, сума безповоротної фіндопомоги, отриманої фізособою від податкового агента (юрособи, фізособи - підприємця) включається до складу загального місячного оподатковуваного доходу такої фізособи. Оподаткування зазначених доходів за ставкою 18% провадить податковий агент (юрособа, фізособа - підприємець).

Крім того, відповідно до пп. 1.2 п. 16-1 підрозділу 10 розділу XX ПКУ об’єктом оподаткування військовим збором (1,5%) є доходи, визначені ст. 163 ПКУ.

***

Читайте також: Надаєте безповоротну фіндопомогу: коли слід коригувати фінрезультат? 

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»