• Посилання скопійовано

Особливості сплати ПДФО за філії великих платників

Податківці розповіли про особливості сплати великими платниками ПДФО за філії

Особливості сплати ПДФО за філії великих платників

Офіс великих платників податків ДПСУ нагадує, що податок на доходи фізичних осіб, відповідно до ст. 64 БКУ сплачується податковим агентом – юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента – юридичної особи, зараховується до відповідного місцевого бюджету за її місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що сплачуються фізичній особі.

У разі включення платника податків до Реєстру великих платників податків на нього поширюються особливості, визначені цим Кодексом для великих платників податків.

Так, платник, який включений до Реєстру зобов'язаний стати на облік за основним місцем обліку у контролюючому органі, що здійснює супроводження великих платників, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр, та за неосновним місцем обліку у такому контролюючому органі або його територіальних підрозділах щодо наявних у межах населеного пункту за місцезнаходженням контролюючого органу, що здійснює супроводження великих платників податків, або його територіальних підрозділів об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність такого великого платника податків.

У разі відсутності за місцем реєстрації великого платника податків контролюючого органу, що здійснює супроводження великих платників податків, облік такого платника податків за рішенням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, здійснюється або контролюючим органом, що здійснює супроводження великих платників податків, або іншим контролюючим органом.

На даний час Офіс великих платників знаходиться у місті Києві та має наступні територіальні підрозділи: Дніпропетровське; Запорізьке; Львівське; Одеське;  Харківське управління.

Тобто, Офісом здійснюється комплексне обслуговування великих платників податків в частині адміністрування всіх видів податків і зборів, що сплачуються великим платником до державного та місцевого бюджетів по тих об’єктах оподаткування, що розташовані в межах міст Києва, Дніпра, Запоріжжя, Львова, Одеси, Харкова.

Таким чином, за наявності у великого платника об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність платника у межах населеного пункту за місцезнаходженням контролюючого органу, що здійснює супроводження великих платників податків, або його територіальних підрозділів, такий платник податків зобов'язаний стати за неосновним місцем обліку у Офісі великих платників або його територіальних підрозділах. А за наявності у великого платника податків вищезазначених об’єктів поза межами територіальних управлінь Офісу, такий платник підлягає взяттю на облік за неосновним місцем обліку у місцевих контролюючих органах.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»