• Посилання скопійовано

Мінфін проти скасування військового збору та підвищення ПДФО

За словами Маркарової, підвищення ПДФО призведе до тінізації зарплат

Мінфін проти скасування військового збору та підвищення ПДФО

Маркарова у своєму інтерв'ю виданню FinClub зауважила, що Мінфін скасування військового податку не підтримує. Але й підвищення ПДФО також не підтримує, тому що це не призведе до збільшення надходжень, а навпаки, коли бізнес зорієнтується, призведе до тінізації зарплат. Ми хочемо стимулювати офіційне працевлаштування і збільшувати кількість робочих місць, а такі ініціативи дадуть негативний ефект. Вона додала, що це питання  обговорювалося і з податково-фінансовим комітетом, і з бюджетним комітетом, і депутати ВРУ в більшості підтримують Мінфін.

Окремо, Маркарова наголосила, що Верховна Рада – законодавчий орган. Так, він продукує різні ідеї. У депутатів, тим паче профільного комітету, напевно, є своя точка зору, як це має відбуватися. Старт нашої спільної роботи з діагностики в тому числі узгодить наше ставлення до цих законопроєктів. Просто їх обговорення буде більш тривалим.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»