• Посилання скопійовано

Сплатили за навчання дитини на військовій кафедрі: чи буде податкова знижка?

До податкової знижки можна включити витрати за навчання на військовій кафедрі

Сплатили за навчання дитини на військовій кафедрі: чи буде податкова знижка?

Громадяни, які бажають повернути частину сплачених коштів за навчання на військовій кафедрі навчального закладу, мають подати декларацію про майновий стан і доходи. Про це повідомили в ДПС в Івано-Франківській області.

Для отримання податкової знижки за наслідками звітного податкового року, платник податків подає за місцем своєї податкової адреси річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2020 року. 

Разом з декларацією громадянам необхідно подати:

  • довідку про доходи за звітний рік, в якій зазначається сума нарахованого оподатковуваного доходу (помісячно та загальною сумою), розмір та сума податкової соціальної пільги, сума нарахованого та утриманого податку на доходи фізичних осіб;
  • копію паспорта особи, яка звертається за податковою знижкою;
  • копію реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер);
  • копії договорів;
  • копії платіжних документів, які підтверджують здійснені платником податків витрати.

У разі компенсації вартості здобуття освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення також необхідно надати документи, які підтверджують ступінь споріднення (свідоцтво про народження дитини чи копію свідоцтва про вступ у шлюб).

Податок підлягає поверненню протягом  60 календарних днів з дня подання декларації.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Нагадаємо, податковою знижкою можуть скористатись громадяни України, які отримують офіційну заробітну плату або працюють за договорами цивільно-правового характеру, які сплачують податок з доходів фізичних осіб. Фізичні особи – підприємці права на податкову знижку не мають, оскільки податок з доходів фізичних осіб не сплачують.

Податкова декларація подається платником податків  в один із таких способів (за вибором):

  • особисто або уповноваженою на це особою;
  • надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»