• Посилання скопійовано

ВРУ проголосувала за звільнення від ПДФО 1000 грн за програмою "єПідтримка"

17 грудня ВРУ прийняла законопроєкт, який звільняє від оподаткування ПДФО допомогу в розмірі 1000 грн, яка надається в межах програми "єПідтримка". Також цей законопроєкт передбачає кілька податкових пільг, призваних збільшити попит на відвідування спортивних заходів

ВРУ проголосувала за звільнення від ПДФО 1000 грн за програмою "єПідтримка"

17 грудня ВРУ прийняла законопроект №4577. Як передбачено його текстом, цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Але зменшена ставка ПДВ почне діяти з з першого числа місяця, наступного за місяцем опублікування цього закону. 

Отже, законопроект передбачає, що: 

  • тимчасово, до 1 січня 2024 року, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включається вартість квитків та/або абонементів, що надаються роботодавцем платнику податку безоплатно або із знижкою (у розмірі такої знижки) для перегляду всеукраїнських та міжнародних спортивних заходів, які проводяться в Україні, за умови що їх вартість сукупно (у розрахунку на рік) не перевищує двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року.
  • до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включається дохід у вигляді допомоги, що виплачується (надається) за рахунок коштів державного бюджету в рамках програми "єПідтримка".
  • до 1 січня 2024 року, операції з постачання послуг із доступу на всеукраїнські та міжнародні спортивні заходи, що підтверджується наданням квитка (абонемента) на перегляд таких спортивних заходів, оподатковуються податком на додану вартість за ставкою у розмірі 7 відсотків.

Відповідні зміни буде  внесено до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України.

 

 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»