• Посилання скопійовано

При експорті товарів за договором комісії нульова ставка ПДВ застосовується продавцем

Право на застосування нульової ставки ПДВ і, відповідно, на отримання бюджетного відшкодування має продавець експортної продукції – її власник

При експорті товарів за договором комісії нульова ставка ПДВ застосовується продавцем

Операції з експорту товарів (супутніх послуг), якщо їх експорт підтверджений належно оформленою митною декларацією, оподатковуються ПДВ за нульовою ставкою.

Датою виникнення податкових зобов'язань у разі експорту товарів є дата оформлення митної декларації.

Отже, при експорті товарів за межі митної території України податкові зобов'язання з ПДВ визначаються на дату фактичного здійснення такого експорту, тобто на дату оформлення вантажної митної декларації митним органом.

Експорт товарів із залученням комісіонера не впливає на порядок визначення податкових зобов'язань з ПДВ.

Право на застосування нульової ставки ПДВ і, відповідно, на отримання бюджетного відшкодування має продавець експортної продукції – її власник.

При заповненні рядка «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної, яка виписується комітентом при здійсненні операцій з експорту товарів в рамках договорів комісії, в полі «вид договору» вказуються «Договір комісії».

Зазначена норма визначена п. 195.1 статті 195 Податкового кодексу України.

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»