• Посилання скопійовано

Субсидії та трансферти за кодом бюджетної класифікації 2610: що з ПДВ?

ДФС розповіла про особливості оподаткування ПДВ сум бюджетних коштів, отриманих за кодом бюджетної класифікації 2610 "Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)"

Субсидії та трансферти за кодом бюджетної класифікації 2610: що з ПДВ?

ДФСУ у листі від 28.10.2016 р. №23363/6/99-99-15-03-02-15 зазначила: якщо субсидії і трансфертні платежі, що надаються платнику податку – одержувачу коштів за кодом бюджетної класифікації 2610 „Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)”, не є компенсацією вартості товарів/послуг, що постачаються таким платником податку, то при їх отриманні платник не визначає податкові зобов’язання з ПДВ, оскільки відсутній об’єкт оподаткування ПДВ.

Разом з тим, якщо зазначені кошти надходять до платника в рахунок оплати вартості поставлених ним товарів, в тому числі які постачаються в рамках виконання програми благоустрою міста чи інших подібних програм, які для цілей оподаткування ПДВ є об’єктом оподаткування, то на дату зарахування таких коштів на банківський рахунок платника він зобов’язаний визначити податкові зобов’язання виходячи з вартості таких товарів.

При цьому товари, основні фонди, придбані за рахунок бюджетних коштів, що надійшли платнику у вигляді субсидій, поточних та капітальних трансфертів, вважаються придбаними безпосередньо платником і суми ПДВ, сплачені при їх придбанні, можуть бути віднесені до податкового кредиту на підставі податкових накладних, складених та зареєстрованих в ЄРПН постачальниками.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»