• Посилання скопійовано

Умови звільнення від ПДВ продажу новорічних подарунків

Податківці нагадали, що операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків та квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей щорічно з 15 листопада до 15 січня звільняються від ПДВ

Умови звільнення від ПДВ продажу новорічних подарунків

ДФС у Чернівецькій області нагадує, що преамбулою Закону України від 30.11.2000 р. №2117-III визначено, що цей Закон регулює деякі питання фінансування заходів, пов’язаних з організацією новорічних і різдвяних свят для дітей і підлітків, як виняток із загальних положень, встановлених Податковим кодексом України.

Згідно зі ст. 4 цього Закону дитячі святкові подарунки – це набори товарів, які містять лише кондитерські вироби та іграшки вітчизняного виробництва і фрукти,  загальною  вартістю не  більше  8%  прожиткового  мінімуму  для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня звітного податкового року.

Відповідно до ст. 2 Закону звільняються від оподаткування ПДВ операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей, що закуповуються за рахунок коштів профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій.

При цьому суми податку, сплачені виробниками дитячих святкових подарунків за придбання сировини та матеріалів для їх виробництва, відносяться до складу валових витрат і до податкового кредиту не включаються.

Згідно зі ст. 5 цей Закон діє щорічно в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року.

Тобто операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей, що закуповуються за рахунок коштів ФСС з ТВП, профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій, щорічно в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року, звільняються від оподаткування ПДВ.

***

Новини на тему:

Новорічні подарунки та організація свят дітям: оподаткування

Оподаткування подарунків, наданих профспілкою

Читайте також аналітику від Дт-Кт: Новорічні подарунки дітям працівників: правила оподаткування

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»