• Посилання скопійовано

Ніна Южаніна про додаткові ПДВ-рахунки сільгосппідприємств: ситуація під контролем!

Ніна Южаніна повідомила, що 11 січня Комітетом ВРУ з питань податкової та митної політики буде вжито всіх заходів для її виправлення і повернення дій ДФС у законне русло

Ніна Южаніна про додаткові ПДВ-рахунки сільгосппідприємств: ситуація під контролем!

Нагадуємо, що минулого тижня Держказначейство заблокувало рахунки в СЕА ПДВ, які були додатково відкриті відповідно до п. 200-1.2 ПКУ сільськогосподарським товаровиробникам.

Як зауважує Н. Южаніна, ця подія набула неабиякого розголосу (наприклад, читайте тут - ред.), оскільки рахунки вже заблоковано з 5 січня. Причому виконавці так поспішали виконати Закон №1791-VIII, що забули про його пряму норму, а саме:

 

 

Рахунки в СЕА ПДВ закриваються з дня, наступного за граничним строком сплати податкових зобов’язань за грудень 2016 року; для платників, які обрали квартальний податковий період, — за четвертий квартал 2016 року.

 

Ніна Южаніна також нагадує про ці дати:

  • 31 січня 2017 року — для сільгосптоваровиробників, які застосовують місячний податковий період;
  • 20 лютого 2017 року — для сільськогосподарських товаровиробників, які застосовують квартальний податковий період.

"Тобто жодних новорічних несподіванок, які зараз підсовують платникам податків у вигляді підзаконних актів, не повинно бути. Ми навмисно в Комітеті виписували норми щодо переходу с/г-виробників зі спецрежиму на державну підтримку таким чином, щоб не спаплюжити їх дотримання з боку ДФС. Із ДФС, Мінфіном, членами профільного аграрного комітету та представниками галузі разом і виписували. Але вийшло те, що вийшло. Фіскали нас або не почули, або зробили вигляд, що зрозуміли", - зазначила Н. Южаніна.

Голова Комітету ВРУ нагадує про випадок річної давності, коли ДФС своїм листом наказала спрощенцям, дохід яких за підсумками 2015 р. перевищив 5 млн грн, переходити на загальну систему оподаткування. Про це ми писали тут>>

Хоча в 2015 р. такий дохід не мав перевищувати суму в чотири рази більшу — 20 млн грн. Тоді зреагували оперативно: 20 січня ДФС відкликала свій лист від 19 січня 2016 р. Більше тут>>

"Але наступати на власні граблі ще ніхто не забороняв, тож помилки повторюються. Як кажуть, змусь ДФС Богу молитися — і лоба розшибе."

Ніна Южаніна заспокоює, що ситуація під контролем: 

 

11 січня буде вжито всіх заходів для її виправлення і повернення дій відомства у законне русло.

 

Голова Комітету ВРУ запевняє всіх платників податків, що зважаючи на помилки, які вже зроблено на законотворчому шляху, в Комітеті особливо пильно стежать за імплементацією змін до Податкового кодексу.

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»