• Посилання скопійовано

До Тимчасового реєстру пропонують включати заяви, за якими оскаржують суми ПДВ-відшкодування

Законопроектом запропоновано заяви, щодо яких станом на 1 лютого 2017 року не закінчені процедури адміністративного або судового оскарження, та які не були внесені до Тимчасового реєстру, вносити до такого реєстру після закінчення такої процедури

До Тимчасового реєстру пропонують включати заяви, за якими оскаржують суми ПДВ-відшкодування

Міністерство фінансів оприлюднило проект Закону України «Про внесення змін до пункту 56 підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо Тимчасового реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування». З текстом законопроекту можна ознайомитися тут (завантажити).

Проект Закону розроблено з метою забезпечення рівних умов платників податків під час застосування положень ПКУ з питань відшкодування сум ПДВ із Державного бюджету України по заявах, включених до Тимчасового реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.

Нагадаємо, що згідно з п. 56 підрозділу 2 розділу XX ПКУ  до 1 лютого 2017 року ДФС мала сформувати Тимчасовий реєстр заяв  про повернення суми бюджетного відшкодування, які були подані до 1 лютого 2016 року і за якими станом на 1 січня 2017 року суми ПДВ не відшкодовані з бюджету. Про це ми розповідали тут>>

Тепер же пропонується уточнити, що заяви, щодо яких станом на 1 лютого 2017 року не закінчені процедури адміністративного або судового оскарження, та які станом на 1 лютого 2017 року не були внесені до Тимчасового реєстру, вносяться до такого реєстру після закінчення такої процедури.

Відшкодування узгоджених сум ПДВ, зазначених у Тимчасовому реєстрі заяв про повернення суми бюджетного відшкодування, здійснюватиметься у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення до такого реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту Закону можна надавати у письмовій та електронній формі до 21.10.2017 р. за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 Міністерство фінансів України, e-mail: www.NSharpak@minfin.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»