• Посилання скопійовано

Зареєстровано новий законопроект щодо зменшення ставки ПДВ для сільськогосподарських підприємств

Верховна Рада зареєструвала законопроект, яким пропонується знизити ставку ПДВ до 10% з 20% для тваринників, переробників молока, м'яса, овочів, зернових

Зареєстровано новий законопроект щодо зменшення ставки ПДВ для сільськогосподарських підприємств

03.01.2018 р. у Верховній Раді зареєстровано законопроект №7420-2 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зниження ставки податку на додану вартість для деяких видів сільськогосподарської продукції". Ініціаторами цього законопроекту є нардепи VIII скликання - І. Мірошніченко та В. Давиденко. 

Даним законопроектом пропонується знизити ставку ПДВ до 10% з 20% для тваринників, переробників молока, м'яса, овочів, зернових.

На думку авторів законопроекту, прийняття законопроекту забезпечить стримування зростання цін на сільськогосподарську продукцію внаслідок зміни податкового законодавства.

Але зменшення податкового навантаження означає зменшення надходжень податків до бюджету. Як очікують самі автори законопроекту, при введенні ставки ПДВ в 10% на деякі продукти харчування та сировину для їх виробництва можливе зменшення доходів держбюджету на 5,35-5,88 млрд грн. Чи погодиться на це Мінфін та Уряд, наразі сказати важко. 

 

***

Нагадаємо, що це не перша спроба знизити податкове навантаження на сільгосптоваровиробників. 19.12.2017 р. Верховна Рада зареєструвала законопроект №7420, яким запропонувано знизити ставку ПДВ з 20% до 7% для виробників сільськогосподарської продукції. Ми про це писали тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»