• Посилання скопійовано

С/г виробник-платник ПДВ має дотацію з бюджету та продає продукцію неплатникам ПДВ: як бути з додатком 5 до декларації?

Податківці розповіли, як заповнювати додаток 5 декларації з ПДВ с/г виробникам

С/г виробник-платник ПДВ має дотацію з бюджету та продає продукцію неплатникам ПДВ: як бути з додатком 5 до декларації?

Податківці у підкатегорії 101.23 ресурсу "ЗІР" вказали, як заповнювати с/г виробникам додаток 5 декларації з ПДВ у разі постачання дотаційних товарів  покупцям-неплатникам ПДВ.

У таблиці 1 додатка 5 «Операції на митній території України, що оподатковуються податком на додану вартість за основною ставкою та ставкою 7%, крім ввезення товарів на митну територію України» розділу І «Податкові зобов’язання» додатка 5 передбачено окремі рядки для відображення показників в розрізі умовних індивідуальних податкових номерів (далі – ІПН) 600000000000, які переносяться до рядків 4.1 та 4.2 декларації.

При цьому у разі одночасного постачання сількогосподарських та інших товарів у графі 4 «ознака здійснення сільськогосподарських операцій» таблиці 1 у випадку здійснення операцій, визначених ст. 16-1 Закону №1877, платниками податку, які внесені до Реєстру отримувачів бюджетної дотації відповідно до Закону №1877 або які претендують на внесення до такого Реєстру робиться відповідна позначка «+», а у графі «Усього за операціями, визначеними ст. 16-1 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» вказується загальна сума таких операцій за відповідний звітний податковий період.

Операції відображені у рядках 4.1 та 4.2 декларації (податкові зобов’язання нараховані відповідно до п. 198.5 та п. 199.1 ПКУ) додатка 5 зазначаються з ІПН 6000000000000.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»