• Посилання скопійовано

Відтепер всі платники ПДВ будуть подавати звітність щомісяця

Законом №466 встановлено єдиний звітний період для звітності з ПДВ

Відтепер всі платники ПДВ будуть подавати звітність щомісяця

ДПС у м. Києві інформує, що Законом України від 16.01.2020 р. №466-ІХ запроваджено єдиний звітний період для звітності з ПДВ, який дорівнює календарному місяцю (у тому числі для платників єдиного податку).

Відповідні зміни внесено з метою спрощення адміністрування ПДВ, застосування єдиного підходу до формування показників звітності та їх відображення в інформаційних системах ДПС.

Про те, які податкові зміни приніс цей закон, ми вже розказуємо у аналітиці від редакції. Зокрема, про новації у ПДВ, податку на прибуток, єдиному податку і штрафах – читайте у новій статті. Щодо інших змін і нововведень – стежте за оновленням новин!

 

Висновки редакції:
1. Як звітувати "єдинникам", які на 2020 рік обрали квартальний звітний період через виключення такої можливості наразі невідомо.
2. Слід чекати пояснень від ДПС, оскільки окремої норми щодо набрання чинності та першого звітування за новим порядком не встановлено Законом № 466.

***

Читайте також: УВАГА! Опубліковано Закон №466. Більшість його норм набирають чинності 23 травня

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»