• Посилання скопійовано

Що змінилося в оподаткуванні ПДВ для експортерів та імпортерів?

Зокрема, з 23 травня експорт соєвих бобів, насіння свиріпи та ріпаку оподатковуються за нульовою ставкою, тобто, буде право на відшкодування ПДВ

Що змінилося в оподаткуванні ПДВ для експортерів та імпортерів?

Офіс великих платників нагадує, що Законом №466 внесено зміни до Податкового кодексу України (далі - Кодекс), зокрема в адмініструванні податку на додану вартість. Сьогодні розглянемо основні зміни в ПДВ, пов’язані з зовнішньоекономічною діяльністю.

Базою оподаткування для операцій з експорту товарів є договірна (контрактна) вартість таких товарів, зазначена в митній декларації (п. 189.17 ст. 189 Кодексу). Відображаємо у Декларації з ПДВ (рядки 2.1 та 2.2): обсяги експортної операції (база оподаткування) визначається, як договірна (контрактна) вартість товарів, зазначена в графі 42 «Ціна товару» митної декларації.

Експорт соєвих бобів, насіння свиріпи та ріпаку нині (з 23.05.2020 року) оподатковуються за нульовою ставкою, тобто матимуть право на відшкодування ПДВ.

Імпорт племінних чистопородних тварин (за кодами УКТЗЕД визначеними п. 197.18 ст. 197 Кодексу), підлягає оподаткуванню на загальних підставах, окрім тих, що здійснюється сільськогосподарськими товаровиробниками, які звільняються від оподаткування. При цьому подальша поставка перелічених категорій тварин (в тому числі і сільськогосподарськими товаровиробниками) оподатковується у  загальному порядку.

До речі, податковий кредит при імпорті товарів також доступний за тимчасовими митними деклараціями при дотриманні умов, визначених п. 198.6 ст. 198 Кодексу.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»