• Посилання скопійовано

Положення про реєстрацію платників ПДВ зазнає змін

Положення про реєстрацію платників ПДВ приведуть у відповідність до норм ПКУ, які було змінено Законом №466

Положення про реєстрацію платників ПДВ зазнає змін

21 серпня ДПС оприлюднила проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Положення про реєстраціюплатників податку на додану вартість». 

Проєкт розроблено з метою приведення наказу Мінфіну від 14.11.2014 р. №1130 у відповідність до статей 183, 184 розділу V ПКУ із змінами, внесеними Законом №466.

Для реалізації поставленої задачі проєктом пропонуються зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, відповідно до яких:

  • новостворені суб’єкти господарювання під час реєстрації бізнесу можуть заявити про своє бажання та бути зареєстрованими платниками ПДВ без подання реєстраційної заяви платника ПДВ за формою №1-ПДВ (далі – Заява);
  • Заява подається до контролюючого органу виключно в електронній формі (як для обов’язкової, так і для добровільної реєстрації). Іншого способу подачі Заяви не передбачено;
  • встановлюється новий строк для подачі Заяви у разі добровільної реєстрації особи платником ПДВ, а також у разі переходу особи із спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ, на сплату інших податків і зборів, встановлених Податковим кодексом України, або зміни платником єдиного податку третьої групи ставки єдиного податку у розмірі 5 відс. на ставку у розмірі 3 відс., – не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками ПДВ (замість 20 календарних днів до початку податкового періоду);
  • спрощено (скорочено) процедури перереєстрації платника ПДВ. Зокрема, не передбачається перереєстрація у разі зміни суб’єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання), а перереєстрація у зв’язку зі зміною найменування (крім перетворення) (прізвища, імені та по батькові) платника ПДВ, який включений до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр), здійснюється контролюючим органом без подання Заяви на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру;
  • здійснюється автоматично анулювання реєстрації платників ПДВ на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру про припинення (ліквідацію) особи або на підставі даних реєстру платників єдиного податку про застосування особою спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ.

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент електронних сервісів та електронну – oblik@tax.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»