• Посилання скопійовано

Увага! Порядок ведення ЄРПН скоро оновлять

ДПС оприлюднила на своєму сайті проєкт постанови КМУ щодо змін до порядку ведення ЄРПН

Увага! Порядок ведення ЄРПН скоро оновлять

За інформацією ДПС, проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» (далі – проєкт постанови) розроблено з метою приведення Порядку №1246 , у відповідність до законів України від 05 жовтня 2017 року №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги», від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» та з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 року №1200 «Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України».

Зокрема, проєктом постанови передбачено:

  1. Введення узагальненого порядку реєстрації ПН та РК у вихідний або святковий день, якщо граничні строки реєстрації ПН та РК припадають на ці дні. Нагадаємо, що в такому разі такий день вважається операційним днем.  Пов'язано це з появою з 23 травня нового окремого строку реєстрації зведених ПН (20 число наступного місяця за їх складанням). Але це формальність у вигляді приведення норм у відповідність до Закону. Адже наразі податківці наголошують, що саме у вихідний день можна реєструвати такі ПН. Про це ми писали тут;
  2. Замінити поняття "електронний цифровий підпис" на "кваліфікований електронний підпис";
  3. Змінити абревіатуру "ДФС" на "ДПС".

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника: 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент електронних сервісів, е-mail: j.nikolenko@sfs.gov.ua.

***

Додаткові матеріали

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»