• Посилання скопійовано

Перейшли на ЄП за ставкою 2% та покупець повернув товар: що з ПДВ?

У разі переходу постачальника на ЄП за ставкою 2% на момент повернення товарів ні податкові зобов’язання постачальника, ні податковий кредит з ПДВ покупця не коригується

Перейшли на ЄП за ставкою 2% та покупець повернув товар: що з ПДВ?

Податківці у підкатегорії 101.15 ЗІР зауважили, якщо після постачання товарів (послуг) платнику ПДВ здійснюється повернення таких товарів вже особою, яка перейшла на спрощену систему оподаткування, особливості якої визначено п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), то за такою операцією на момент повернення товарів ні податкові зобов’язання постачальника, ні податковий кредит покупця не коригується.

Якщо відвантаження товарів здійснювалось особі, яка застосовувала спрощену систему оподаткування, особливості якої визначено п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, а повертається такий товар платником ПДВ після завершення її використання, то за такою операцією податковий кредит не коригується, оскільки він не формувався покупцем, а податкові зобов’язання постачальника можуть бути відкориговані після повернення коштів за отриманий товар.

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»