• Посилання скопійовано

З 24 лютого діють пільги для імпорту коптерів, тепловізорів, коліматорів, рацій

22 лютого Президент підписав Закони №2906 та №2907 про звільнення від ПДВ та мита: коптерів, тепловізорів, коліматорів, рацій та приладів нічного бачення. 23 лютого Закони були опубліковані в "Голосі України". Вони почали діяти з 24 лютого

З 24 лютого діють пільги для імпорту коптерів, тепловізорів, коліматорів, рацій

Нагадаємо, що 6 лютого ВРУ прийняла в цілому два законопроєкти про звільнення від ПДВ та мита: коптерів, тепловізорів, коліматорів, рацій та приладів нічного бачення. А саме:

1. Законопроєкт N8360 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння ввезенню на територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів».

2. Законопроєкт N8361-д «Про внесення зміни до Митного кодексу України щодо сприяння ввезенню на митну територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів».

22 лютого Закони №2906 та №2907  підписав Президент України. Про це свідчила інформація з карток зазначених законопроєктів. Ці Закони було опубліковано в "Голосі України" 23 лютого. Відповідно їхні норми діють з 24 лютого.

Ці Закони потрібні для забезпечення українських захисників квадрокоптерами (дронами), прицілами, раціями та приладами нічного бачення, що мають надважливе, якщо не вирішальне, значення для відсічі і стримування збройної агресії країни-терориста.

Окрім того вирішено вагоме питання щодо незастосування до таких товарів заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, у тому числі заходів державного експортного контролю.

Зокрема, введена можливість експрес-відправок та зняті всі бюрократичні обмеження по імпорту цих важливих для нашої оборони товарів.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»