• Посилання скопійовано

Президент підтримує введення податку на виведений капітал з 2019 року

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що податок на виведений капітал може бути введено з 2019 року, втрати держбюджету становитимуть 20-23 млрд гривень

Президент підтримує введення податку на виведений капітал з 2019 року

Про це він сказав під час бізнес-форуму, який транслював "112 Україна".

"Втрати першого року впровадження податку, а я думаю, що нам слід орієнтуватися на 1 січня 2019 року, складуть, за різними оцінками, від 20 млрд грн до 23 млрд грн на рік", - заявив Порошенко.

"Є ризики, що скоротяться надходження до державного бюджету? Є, і ми чітко їх розуміємо і повинні передбачити відповідні компенсатори для того, щоб не постраждав державний бюджет, соціальні програми. Але оподаткування тільки тієї частини прибутку підприємств, яка спрямовується на розширення або створення виробництва, створення дуже простого податку в його адмініструванні, щоб не вирішували податківці, що ви віднесли на собівартість, яка структура вашої собівартості, у вас технологія виробництва", - зазначив президент.

Також Порошенко зазначив, що це не просто позиція стимулювання інвестицій, це має величезне антикорупційне значення, величезне спрощення ведення бізнесу, зниження собівартості і переведення абсолютної більшості українського бізнесу до потенційно тих, кого можуть звинуватити у якихось кримінальних кроках, на абсолютно чисту, світлу і прозору сторону.

Нагадаємо, що Уряд України схвалив законопроект "Про внесення змін до податкового кодексу про податок на виведений капітал".

У Мінфіні раніше пояснили, що основна новація законопроекту - заміна податку на прибуток на податок на виведений капітал, що передбачає оподаткування розподілених дивідендів або прирівняних до них платежів. Крім того, документом передбачено відмову від податку на репатріацію. Ставка податку на виведений капітал має становити 15% при оплаті дивідендів юридичній особі-нерезиденту або фізичній особі. Для прирівняних до дивідендів платежів ставка складе 20%, до них віднесено виплати за відсотками, договорами страхування, фіндопомоги неплатнику податку, який не було повернуто за 12 місяців, купівлю товарів і послуг осіб, що використовують спрощену систему оподаткування, донарахування за трансфертне ціноутворення, роялті, безкоштовне надання майна неплатнику податку, а також інвестиції в статутний фонд неплатників податку.

До засідання уряду законопроект прокоментував міністр фінансів Олександр Данилюк, сказавши наступне: "Дуже прогресивний законопроект. Він змінює підходи до оподаткування, зменшує навантаження на бізнес. Я сподіваюся, що сьогодні він буде позитивно сприйнятий моїми колегами, проголосований і спрямований до ВР".

Усі новини на тему>>

Джерело: 112.ua

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»