• Посилання скопійовано

Неприбуткова організація компенсувала працівникам тести на COVID-19: чи є це порушенням?

Неприбуткова організація у разі добровільного медичного страхування працівників та проведення медичних тестувань на COVID-19 за власні кошти порушує вимоги щодо свого статусу. Але це тільки у разі відсутності таких пунктів у статуті

Неприбуткова організація компенсувала працівникам тести на COVID-19: чи є це порушенням?

ДПС у Тернопільській області повідомляє, що у випадку використання доходів (прибутків) неприбуткової організації на цілі, не передбачені пп. 133.4.2 ПКУ, тобто не пов’язані з фінансуванням видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізацією мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами, у тому числі при здійсненні виплат на користь працівників, що не є оплатою їхньої праці, зокрема щодо добровільного медичного страхування працівників такої організації та проведення медичних тестувань працівників у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) за власні кошти цієї організації, здійснення таких операцій буде порушенням вимог п. 133.4 ПКУ.

При недотриманні неприбутковою організацією вимог, встановлених п. 133.4 ПКУ, така організація підлягає виключенню з Реєстру неприбуткових установ та організацій з визначенням податкового зобов’язання з податку на прибуток підприємств відповідно до пп. 133.4.3 та 133.4.4 ПКУ.

Водночас якщо статутом неприбуткової організації, що є закладом охорони здоров’я, серед напрямів діяльності передбачено медичне страхування своїх працівників у законодавчо встановленому порядку та проведення відповідних медичних тестувань працівників, то сплата такою неприбутковою організацією страхових внесків в якості страхувальника за договорами медичного страхування працівників та оплата медичних тестувань працівників такої організації не призводить до втрати статусу неприбуткової організації.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»