• Посилання скопійовано

З'явиться порядок взяття на облік та зняття з обліку іноземної компанії як платника податку на прибуток

ДПС оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку взяття на облік та зняття з обліку іноземної компанії як платника податку на прибуток підприємств зі статусом податкового резидента України»

З'явиться порядок взяття на облік та зняття з обліку іноземної компанії як платника податку на прибуток

На офіційному вебпорталі Державної податкової служби України (www.tax.gov.ua) у підрозділі «Проєкти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика» розміщено проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку взяття на облік та зняття з обліку іноземної компанії як платника податку на прибуток підприємств зі статусом податкового резидента України» (далі – проєкт наказу).

Проєкт наказу розроблено з метою реалізації положень пп. 133.1.5 ПКУ відповідно до Закону України від 16.01.2020 р. №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», враховуючи зміни, внесені Законом України від 17.12.2020 р. №1117 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування».

Основною метою підготовки проєкту наказу є затвердження Порядку взяття на облік та зняття з обліку іноземної компанії як платника податку на прибуток підприємств зі статусом податкового резидента України та форми заяви іноземної компанії про взяття на облік як платника податку на прибуток підприємств зі статусом податкового резидента України.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця з дня публікації цього оголошення на адресу розробника: поштову – 04053, м. Київ, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент методології, електронну – v.demianova@tax.gov.ua, а також на адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»