• Посилання скопійовано

Чи включається дохід при перебуванні на ЄП за ставкою 2% до обсягу 40 млн грн для обов'язкового застосування податкових різниць?

При поверненні на загальну систему протягом року до річного доходу для визначення необхідності застосування податкових різниць з метою оподаткування податком на прибуток також включається дохід, отриманий під час перебування на єдиному податку третьої групи за ставкою 2% доходу

Чи включається дохід при перебуванні на ЄП за ставкою 2% до обсягу 40 млн грн для обов'язкового застосування податкових різниць?

Податківці у підкатегорії   102.08 ЗІР підкреслили, що  для платників податку на прибуток, які перебували на сплаті єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. від доходу, і які перейшли («повернулись») на загальну систему оподаткування до кінця року, річний дохід для цілей застосування п.п. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 Податкового кодексу України визначатиметься за увесь такий календарний рік.

Тобто до річного доходу також включається дохід, отриманий під час перебування на єдиному податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу.

***

Читайте також: Як потрібно буде звітувати з податку на прибуток за 2022 рік у разі тимчасового переходу на ЄП зі ставкою 2%?

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»