• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева рекомендує ВРУ підтримати пільги платникам податку на прибуток – благодійникам

Комітет Гетманцева рекомендував прийняти законопроєкт №9177 щодо стимулювання надання благодійної допомоги на користь неприбуткових організацій за основу та в цілому

Комітет Гетманцева рекомендує ВРУ  підтримати пільги платникам податку на прибуток – благодійникам

Комітет з податкової політики ВРУ рекомендував прийняти законопроєкт №9177 щодо стимулювання надання благодійної допомоги на користь неприбуткових організацій за основу та в цілому. Про його появу ми писали тут.

Про це повідомив Гетманцев у своєму Телеграм-каналі. 

Він підкреслив, що в умовах повномасштабної війни відповідальний бізнес систематично долучається до благодійництва шляхом надання фінансової або матеріальної підтримки на користь громадських організацій та благодійних фондів. 

Однак на сьогоднішній день можливість участі у благодійній діяльності для платників податку на прибуток обмежена розміром 4% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року, адже у разі перевищення вказаного обмеження платник повинен збільшувати свій фінансовий результат до оподаткування відповідно до вимог пп. 140.5.9 ПКУ.

Саме тому було розроблено законопроєкт, яким пропонується на  період воєнного стану надати можливість платникам податку на прибуток підприємств не збільшувати фінансовий результат до оподаткування у разі надання коштів або товарів, робіт, послуг неприбутковим організаціям, внесеним до Реєстру неприбуткових установ та організацій, у розмірі, що не перевищує 10% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»