• Посилання скопійовано

Внесено зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та до порядку їх заповнення

Наказ Мінфіну від 06.07.2012 р. №806 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 07 листопада 2011 року №1395»

Мінфін вніс зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи (наказ Мінфіну від 07.11.2011 р. №1395, у редакції наказу Мінфіну від 03.02.2012 р. №84), яким уточнено, що додатки 1 — 7 до декларації заповнюються і подаються лише за наявності доходів (витрат), розрахунок яких міститься в цих додатках. Крім того, форму «Відомості про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 20__ рік» (дод. 7) замінено формою «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб згідно з підпунктом «є» п. 176.1 ст. 176 р. ІV ПКУ».

Зміни внесено також до Інструкції щодо заповнення зазначеної декларації (наказ Мінфіну від 07.11.2011 р. №1395). Зокрема встановлено, що платник податку зобов’язаний подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити ПДФО, якщо протягом календарного року він отримав доходи, які нараховувалися (виплачувалися, надавалися) платнику у формі зарплати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами двома або більше податковими агентами. При цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує 120 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.

Зазначені платники податку подають декларацію згідно з пп. «є» п. 176.1 ст. 176 р. IV ПКУ, разом із декларацією заповнюють та подають дод. 7 до декларації.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»