• Посилання скопійовано

Робота за основним місцем та за сумісництвом: відображаємо у звіті з ЄСВ

ДФСУ відповіла, як заповнити звіт з ЄСВ, якщо наймана особа протягом звітного періоду працювала по трудовому договору за основним місцем та за сумісництвом

Робота за основним місцем та за сумісництвом: відображаємо у звіті з ЄСВ

ДФСУ у підкатегорії 301.06.01 ЗІР відповіла, яким чином страхувальник (роботодавець) заповнює таблицю 6 додатка 4 звіту щодо сум нарахованого ЄВ, якщо наймана особа протягом звітного періоду працювала по трудовому договору за основним місцем та за сумісництвом.

Відповідно до п. 1 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженого спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України та Міністерства фінансів України від 28 червня 1993року № 43 сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина (підприємця, приватної особи) за наймом.

На осіб, які працюють за сумісництвом, трудові книжки ведуться тільки за місцем основної роботи (частина третя п. 1.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці, Міністерства юстиції, Міністерства соціального захисту населення від 29 липня 1993 року № 58 (далі – Інструкція № 58).

Робота за сумісництвом, яка оформлена в установленому порядку, в трудовій книжці зазначається окремим рядком. Запис відомостей про роботу за сумісництвом провадиться лише за бажанням працівника власником або уповноваженим ним органом (пункт 2.14 Інструкції № 58).

Таким чином, якщо наймана (застрахована) особа протягом звітного періоду працювала у страхувальника (роботодавця) по трудовому договору за основним місцем та за сумісництвом, то у таблиці 6 додатка 4 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного щодо сум нарахованого єдиного внеску, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 (далі – Порядок № 435), відомості про нарахування заробітної плати (доходу) по даній особі відображаються одним рядком та в графі 22 «Ознака наявності трудової книжки» зазначається «1-так». 

У разі, якщо наймана (застрахована) особа протягом звітного періоду звільнилась з основного місця працевлаштування та перейшла на роботу за сумісництвом в межах одного страхувальника (роботодавця), то в таблиці 6 додатка 4 до Порядку № 435 відомості про нарахування заробітної плати (доходу) по даній особі відображаються двома рядками, а саме:

у рядку 1 зазначаються суми нараховані за час роботи за основним місцем працевлаштування та в графі 22 «Ознака наявності трудової книжки» зазначається «1-так»;

у рядку 2 зазначаються суми нараховані за час роботи за сумісництвом та в графі 22 «Ознака наявності трудової книжки» зазначається «0-ні»;

у графі 15 «Кількість календарних днів перебування у трудових/цивільно-правових відносинах протягом звітного місяця» зазначається інформація про кількість календарних днів тривалості трудових відносин у звітному місяці лише в одному рядку, де відображено дані про суми нарахованої заробітної плати за основним місцем роботи.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»