• Посилання скопійовано

Подання форми № 4 держреєстратору: роз'яснення Мін'юсту

Мін'юст повідомляє, що при поданні реєстраційної картки «Форма 4» заповнюються лише ті поля, які стосуються зміни відомостей про юрособу, що вносяться до ЄДР

Подання форми № 4 держреєстратору: роз'яснення Мін'юсту

Мін'юст у листі від 14.05.2015 р. №193-32/27 зазначив, що для внесення до ЄДР відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи, у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) її засновника, якщо засновник - юридична особа, та про власника істотної участі засновника юридичної особи, якщо засновник - юридична особа, представник юридичної особи має подати державному реєстратору реєстраційну картку «Форма 4».

При цьому, Мін'юст зазначає, що положеннями Закону про реєстрацію не встановлено вимоги щодо подання державному реєстратору будь-яких підтверджуючих документів.

При поданні реєстраційної картки «Форма 4» заповнюються лише ті поля, які стосуються зміни відомостей про юридичну особу, що вносяться до Єдиного державного реєстру.

Зверніть увагу, затверджена форма реєстраційної картки (Форма 4) передбачає внесення даних про фізичну особу у розділ про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів1).

Положеннями Закону про реєстрацію та формою реєстраційної картки не передбачено внесення у відповідне поле інформації «відомості відсутні» чи «відсутні» тощо.

У разі відсутності відповідних змін (необхідної інформації) юридичною особою така реєстраційна картка не подається.

У випадку подання невірно заповненої реєстраційної картки Мін'юст рекомендує залишати подані документи без розгляду із зазначенням підстави: документи подані не в повному обсязі.

Новини по темі:

ФОРМА №4: усе, що вам потрібно знати про подання інформації про бенефіціарів >>>

Подати відомості про кінцевих бенефіціарних власників до ЄДР можна поштою >>> 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»