• Посилання скопійовано

Термін подання форми №4 продовжено на 4 місяці

ВРУ ухвалила закон, яким подовжено термін подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи

Термін подання форми №4 продовжено на 4 місяці

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи».

У законі передбачається продовжити на 4 місяці строки подання юридичними особами, які були зареєстровані до 25 листопада 2014 року, відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), що, на думку суб‘єктів права законодавчої ініціативи, має забезпечити можливість виконання вимог відповідних вимог закону всіма зареєстрованими юридичними особами.

Також звільнено від обов’язку подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) релігійні організації, державні та комунальні підприємства, юридичні особи, учасниками яких є виключно фізичні особи, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юридичних осіб збігаються з їх учасниками (членами).

UPD

Заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова роз′яснилапідприємці, які подавали документи за Формою 4 з жовтня минулого року, не повинні проходити цю процедуру вдруге.

« У травні було внесено зміни до законодавства, якими термін «кінцевий вигодоодержувач» замінено терміном «кінцевий бенефіціарний власник (контролер)» , що й стало причиною внесення змін до Форми 4 . Якщо ви подали до квітня місяця документ старого зразка, він є діючим і повторно проходити цю процедуру не потрібно », - наголосила Наталія Севостьянова .

 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»