• Посилання скопійовано

Розрахунки податкових зобов’язань з податку на прибуток нерезидентів: нові форми уже в проекті

Оприлюднено проект наказу Мінфіну «Про затвердження форм та Порядку розрахунку податкових зобов’язань з податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво»

Розрахунки податкових зобов’язань з податку на прибуток нерезидентів: нові форми уже в проекті

На офіційному web-порталі ДФСУ  оприлюднено проект наказу Міністерства фінансів України, яким затверджено:

  • Розрахунок оподатковуваного прибутку та податку на прибуток постійного представництва нерезидента, що здійснюється контролюючим органом. Завантажити>>>
  • Розрахунок оподатковуваного прибутку та податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення окремого балансу фінансово-господарської діяльності. Завантажити >>>
  •  Порядок розрахунку податкових зобов’язань з податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво. Завантажити>>>

Проект розроблено з метою забезпечення вимог Закону України  від 28 грудня 2014 року №71-VIII, яким внесено зміни до розділу 3 Податкового кодексу.

Зокрема, передбачено, що об’єкт оподаткування податком на прибуток підлягає визначенню на підставі даних бухгалтерського обліку шляхом коригування фінансового результату до оподаткування, визначеного у фінансовій звітності, на різниці, які збільшують або зменшують фінансовий результат до оподаткування.

Окрім того, порядок розрахунку податкових зобов’язань з податку на прибуток нерезидентів, які  провадять діяльність на території України через постійне представництво, тепер  визначено підпунктом  141.4.7 ПКУ (до набрання чинності Закону №71 було визначено підпунктами 160.3 та 160.8 Кодексу).

 

Зауваження та пропозиції до Проекту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд.8, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування, електронну – lhropun@sfs.gov.ua,  а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України  – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд.9/11.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»